Има ли интерес към ваксинацията предвид увеличаващия се брой случаи на COVID-19

Има ли интерес към ваксинацията предвид увеличаващия се брой случаи на COVID-19 у нас?Според собственика на верига лаборатории д-р Недялко Калъчев положителните проби са над 70%. Такъв е процентът и на ефективността на ваксините спрямо новите варианти на вируса. Според медика е по-добре хората да си поставят бустерни дози сега, отколкото да чакат доставка на адаптирани ваксини. 

"При нас идват да се изследват хора с оплаквания. Тестовете остават платени и затова желаещите не са много. Отпадането на направленията от личните лекари е признак на дълбоко чиновническо безумие", категоричен е д-р Калъчев.

Близо 3000 нови случая на COVID-19 за денонощие

По думите му към края на август ще приключат изпитванията на новите ваксини, а края на септември ще дойдат и първите бройки от тях. "Адаптираните ваксини са модифицирани по отношение на антигенната структура на антителата, които ще създават спрямо новите варианти", обясни медикът. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Ирена Рашева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.