Относно казуса с КЕВР Пунев посочи, че на поста може да бъде възстановен Иван Иванов

Има вероятност Асен Василев да бъде излъчен като кандидат за премиер и ако той успее да предложи кабинет, тогава президентът ще възложи на НС гласуването му. Възможно е да мине успешно, защото не е необходимо да има 121 гласа, а повече от половината от присъстващите да го подкрепят. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Благовест Пунев, бивш конституционен съдия.

Според него БСП не е трета по численост, избрана е по усмотрение на президента. "Проучвателният мандат се връчва на излъчения кандидат за премеир, който в 7-дневен срок да предложи проектокабинет. Тук политическата сила няма ограничение и конкретен срок", подчерта той. 

По думите му е несъизмеримо е предложеното в следващите 6 месеца в сравнение с потенциала на парламента. Относно казуса с КЕВР Пунев посочи, че на поста може да бъде възстановен Иван Иванов и той да изпълнява функциите си до избиране на нов председател на регулатора. "Или е проява на управленска некомпетентност, или нещо друго това докато тече процедурата за избор на председател и същевременно да правиш правилата за избирането му", смята бившият съдия. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.