По думите на д-р Цветеслава Гълъбова пък всички са били наясно, че от този мандат нищо няма да излезе

БСП очакваше да е в състояние да направлява действията на президента, но той показа, че не се интересува от това. Тонът на предизборната кампания започва зле. Коалицията беше сглобена така, че нямаше как да проработи. Това коментира социологът и политологът доц. Анатолий Гълъбов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му решението за КЕВР е намерено - Иван Иванов се връща начело. При доставките на природен газ и инфлацията са неразрешени проблеми. "Първият мандат даде шанс на "Продължаваме Промяната" да се променят, но те останаха верни на себе си. С агресия и нападки предизборната кампания ще бъде неефективна. ИТН е политически проект, който си е поставил за цел да промени самата политическа система. Те си търсеха повод да посочат другите и да ги нарекат лицемери. Ако бяха променени условията на разговори, можеше и да проработи", подчерта доц. Гълъбов. И уточни, че сегашната ситуация прилича на игра на дърпане на въже.

Политолог: Служебен кабинет може да забави разпускането на НС, за да се избере шеф на КЕВР

Според д-р Цветеслава Гълъбова има нездрава фиксация от страна на БСП. "Ще изиграе лоша шега на Нинова конфронтацията и обвиненията към президента. Говори се твърде неаргументирано в политическото пространство. Да се твърди, че Радев и Йотова са на тези позиции заради нея е нелепо. Всички бяха наясно, че от този мандат нищо няма да излезе. Политиците говорят помежду си на ужасен език, забравиха за хората", смята тя.

Д-р Гълъбова не счита, че политиците са показали, че знаят каква отговорност носят. "Обърнаха парламента на скандалджийница, пошъл политически панаир", каза още тя. 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.