Според него конституционният казус с КЕВР лесно ще бъде решен - автоматично Иван Иванов ще се върне на поста

Справихме се добре като опозиция, но бяхме твърде силни и управляващите не можаха да го понесат. Затова се стигна до предсрочни избори толкова бързо. Играхме по всички правила. Не сме излизали извън нормата. Нямаме съмнение, че имаме потенциал да управляваме. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Според него конституционният казус с КЕВР лесно ще бъде решен - автоматично Иван Иванов ще се върне на поста. "Ако изборите отидат в края на октомври, бюджетът ще закъснее. След вота, трябва максимално бързо да се сформира работещ парламент, който да направи бюджет за 2023 г.", заяви Биков. 

Биков: И преди записа се знаеше, че правителство няма да направят, защото ПП не желаят

По думите му форматът на бъдещото управление е много важен. "Той трябва да е проевропейски. Не сме мислили за варианти за коалиция, но сме отворени за това. Винаги ще предлагаме конкретни решения на актуалните проблеми, ще имаме средносрочни и дългосрочни цели", обясни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.