Голяма част от питомците са преживели ужаса на войната

Сестрите Ибтисам бин Омран и Рабия изминават с автомобила си стотици километри всеки ден. Двете дами не се плашат от жегата и умората, защото имат мисия – да се погрижат за над 150 бездомни кучета и котки, които живеят в приют в самото сърце на либийския град Бенгази.

Историята на Ибтисам и Рабия започва  по време на войната в Либия, когато домашните любимци започнали да бягат от домовете си, криейки се от непрестанния артилерийски огън и бомбардировките.

„Преди няколко години със сестра ми основахме фондация за закрила на животните, за правото им на по-добър живот. Така купихме малко земя и създадохме приюта”, разказва Ибтисам.

По пътя си към благородната цел двете срещнали множество трудности. Нямало банка, която да им отпусне заем, а даренията не стигали. Затова двете решават да продадат семейния си дом и личните си автомобили.

„Началото не беше лесно. Но се справихме. Намериха се и добри хора, които ни помагат. А част от животните, които приютяваме – намират топъл и уютен дом и стопани, които ги обичат”, споделят сестрите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс