Вижте няколко упражнения, с които може да измерите аеробната си издръжливост

Редовните упражнения са полезни както за тялото, така и за ума и душата. Проучваният показват, че физическата активност може да помогне за предотвратяване и облекчаване на депресията. Упражненията поддържат мозъка ни във форма и насърчават когнитивната функция на всяка възраст.

ЕКСПЕРИМЕНТ: В сауна или спортувайки отделяме повече електролити (ВИДЕО)

Кристиян Крис и Татяна показват фитнес тест, с който можем да оценим  в каква форма сме. Той може да бъде направен и вкъщи. Всичко, от което се нуждаете, е пейка или стол, хронометър, химикал, хартия, както и стъпало с височина 30 сантиметра. Необходими са около 15-25 минута време.

Каква е връзката между солта и мускулните крампи (ВИДЕО)

За да можете да измерите аеробната си издръжливост първо трябва да проверите пулса си в покой. Важно е и да направите и малка загрявка.

Какви точно са упражненията и как да ги изпълните гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.