Птицата беше най-старият представител на вида си в зоологическата градина

Най-възрастният пингвин в Единбургския зоопарк, женски екземпляр на име Мисис Уолоуиц, се спомина, след като беше нападнат от лисица, проникнала в заграждението му, предаде ДПА. 

Инцидентът е станал в сряда вечерта. От зоопарка съобщават, че другите пингвини в колонията не са пострадали и се чувстват добре. 

Късно вечерта в четвъртък от зоопарка публикуваха съобщение в социалните мрежи, което гласи: "Знаем, че много от вас обичаха Мисис Уолоуиц, нашият най-стар пингвин. За съжаление я загубихме снощи, след като лисица проникна в заграждението на пингвините. За щастие останалите членове на нашата колония са невредими и се чувстват добре. Тя беше личност, която ще липсва на всички". 

От зоологическата градина отбелязват, че нейните експертни екипи проверяват всекидневно загражденията за признаци на щети, но винаги има риск диви животни да проникнат вътре, както и че разглеждат възможностите за допълнителното им подсигуряване. 

Скалната колония на пингвините в зоологическата градина е дом на повече от 100 екземпляра от три вида.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА