Екипи на пожарната дежуриха през нощта

Пожарът на Младежкия хълм в Пловдив е напълно потушен. Огънят обхвана в сряда целия западен склон на тепето, като пламъците тръгнали от подножието му. До късно през нощта екипи на пожарната останаха на върха на хълма, за да предотвратят евентуално повторно възпламеняване на огнищата. Върху тепето бяха излети и 16 тона вода. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На помощ на огнеборците се притекоха и доброволци. "За пожара разбрахме от медиите и социалните мрежи. Благодарни сме на огнеборците, които се погрижиха пламъците да бъдат потушени", разказа един от мъжете, които са част от група, която традиционно се грижи за Младежкия хълм. 

Локализираха пожара на Младежкия хълм в Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Пожарникарите не ни позволиха да се включим в гасенето на огъня, защото теренът е доста опасен и трябват специално подготвени хора. Но активно съдействахме на огнеборците", посочи друг. По думите му с част от доброволците вече седма седмица работят активно за облагорояването на тепето. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.