Вижте анализите на експертите

В мрежата всеки ден се появяват нови чудодейни диети, с които човек може бързо да отслабне. Но дали помагат? Отговорът на този и други важни за хората с наднормено тегло въпроси потърси екипът на предаването „В добра форма” на „Дойче веле”.

Експерти изготвят специална пирамида, която показва как трябва да бъде съставено храненето. Основата се формира от напитки без захар. Следва растителната храна; зеленчуци, плодове и зърнени продукти. Рибата, месото и млечните продукти е добре да се консумират в умерени количества. Маслата и мазнините същ трябва да се използват пестеливо, а сладкото и алкохолът – за редки угощения.

5 начина да се отървем от мазнините по корема

При спазване на бърза диета всички тези храни се намаляват драстично и трябва или да ядете много малко, или пък едно и също всеки ден. Данни за това дали кратките диети помагат за отслабване няма, тъй като повечето хора почти незабавно се връщат към предишния си режим на хранене, казва изтъкнатият американски диетолог Тереса Фунг. При онези, които все пак успяват да отслабнат бързо, ефектът е краткотраен.

По-дългосрочните концепции включват спазване на диети с по-ниско съдържание на мазнини или въглехидрати.

Как се пазят различните типове хранителни режими и кои от тях са най-ефикасни гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.