Момичето, причинило инцидента в столицата, е задържано

Серия пътни нарушения в страната. 18-годишно момиче блъсна пет паркирани автомобила в София. Тестовете му за алкохол и наркотици са положителни. В Бургас пък двама пияни шофьори бяха хванати зад волана на един и същи автомобил в рамките на няколко часа.

18-годишна пияна и дрогирана помете пет коли (ВИДЕО+СНИМКИ)

Малко преди 2 часа тази нощ 18-годишната Диана, с книжка едва от 7 месеца, е зад волана, а с нея пътуват момче и момиче. На булевард „Захари Стоянов” в столицата губи контрол над управлението и връхлита пет паркирани автомобила. Пътничката в колата, също 18-годишна, е със счупена ръка.

След като тестовете за алкохол и наркотици на шофьорката излизат положителни, тя е била задържана за 24 часа. Момичето било с 1,53 промила алкохол в кръвта. В организма му има следи от кокаин. 18-годишната вече е с повдигнато обвинение. Задържана е за 72 часа, а мотивът е, че ако е на свобода - може да извърши ново престъпление.

Задържаха пияната и дрогирана шофьорка, помела коли в София

Катя Василева снощи по изключение не паркира на обичайното място и така колата ѝ се разминава без щети. „Аз се учудвам, че винаги паркирам тук на това място пък снощи паркирах малко по-нагоре и снощи имах късмет. Тук е „Алея на славата”, както се казва - всеки си показва майсторлъка. На самата пешеходна пътека правят тройно изпреварване”, обясни жената.

Отново малко преди 2 часа тази нощ в Бургас екип на КАТ спрял за проверка автомобил с хасковска регистрация. В колата като пътник бил Красимир. „Чисто и просто го спряха, поискаха му документи, направиха му проба и го задържаха, това беше”, каза Красимир.

Дрегерът отчел 2,31 промила. „Те са тръгнали от Димитровград, а мен ме вземаха от Гълъбово. Видях, че едното момче е пийнало, обаче другото, което шофираше - не разбрах”, добави пътуващият в автомобила.

Хванаха двама пияни мъже да шофират една и съща кола през няколко часа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Минути по-късно полицаите засекли същата кола отново да се движи по пътя. „Извършена е проверка на водача, който е един от пътниците и установяват, че същият управлява с 2,43 промила алкохол”, коментира инсп. Александър Врабчев от РУ-Айтос. Днес следобед и двамата шофьори бяха освободени от ареста.

На този фон, въпреки колчетата, които разделят посоките за движение през Кресненското дефиле, там шофьор беше заснет да избутва автомобилите. От полицията са започнали проверка по случая.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.