Пътната настилка е обсипана с инертни материали

Километрично задръстване и тапа на „Струма” край село Боснек. Причината - преобърнат камион на едно от платната на магистралата. При инцидента, който стана тази сутрин, няма пострадали.

Защо се стигна до екшън със стрелба на „Капитан Андреево”

Камионът се обръща в 7:30 ч. тази сутрин при десен завой на разклона за пернишкото село Боснек. Бил е натоварен със скална маса, която се разпръсна на пътя. Шофьорът - мъж на 39 години от Перник, не е пострадал, казаха от МВР.

„За мен това е поредният пример за най-вероятно претоварено тежкотоварно пътнотранспортно средство, което просто след завоя се е преобърнало. Чист късмет е, че отдолу не е имало кола”, коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Заради преобърналия се камион движението часове наред се осъществяваше в само изпреварващата лента на магистралата. През това време екипи разчистваха пътя.

Русинова твърди, че бележката от кантара на камиона била написана на ръка, което било в разрез с правилата. „Претоварените пътни превозни средства на какъвто и път да ги сложим, рискът да се преобърнат, да им откажат спирачките и да предизвикат ПТП е реален”, подчерта тя.

В този участък в края на ноември миналата година при пътен инцидент македонски рейс изгоря и загинаха 46 души.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.