Предстоящите избори коментират Любомир Аламанов, Александър Христов и Арман Бабикян

Кампанията е доста слаба, обещанията са смешни, обзема ме чувство на срам. Има хвърляне на залъгалки, за да се впечатлят хората. Политиците са свикнали никой да не търси отговорност от тях. Това коментира за "Твоят ден" политическият анализатор Любомир Аламанов. 

По думите му не може да се изтрива "с гумичка" свършеното и несвършеното през последните години. "Близо 55% от избирателите казват, че не искат да гласуват. Ако 40% от избирателите гласуват, а водещата партия има 25%, това показва, че само с 10% ще искат да управляват. Нека хората не се подлъгват по празни фрази", призова той.

Акция „купен вот”: Проверките в страната продължават

Комуникационният специалист д-р Александър Христов смята, че директните срещи с избирателите са се завърнали със страшна сила, докато дебатът го е нямало. "Виждаме прилична доза нахъсаност и желание да "отхапят" групи от избиратели от други формация и висока емоционална температура на говорене. Най-ясният маркер за дълбоките разграничителни линии в момента - че ГЕРБ са първи според проучванията, но стоят изолирани. Много трудно говоренето може да бъде превърнато във форма на отговорност", заяви той. И допълни, че има остра нужда от кампания за насърчаване на гласуването. 

От своя страна Арман Бабикян определи предизборната кампания като постна. "Политици няма, държат се като на конкурс за красота. Държат се по весел начин, не могат да изтъкнат приоритети. Кризите изискват политическо лигиране", заяви той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.