Те са разочаровани от липсата на човещина в морето

Инцидент с рибари като по чудо се размина без жертви. Бургазлия разказа в социалните мрежи, че в понеделник с приятели влезли с лодка в морето в района на Созополския залив. Тя обаче се закачила на поставена мрежа във водата и опитите да се освободят довели до измъкване на отводнителната тапа на лодката. Плавателният съд започнал да се пълни с вода, двигателят отказал да работи, четиримата викали за помощ, но не срещнали такава.

Али Алиев е разочарован от липсата на човещина в морето. "Отводнителната помпа не смогваше, започнахме да ръкомахаме и да свирим. От едната лодка, която дойде до нас, казаха, че не може да си остави мрежите и се отдалечиха от нас", разказа той. 

Рибари оцеляха като по чудо, след като 2-метрова акула влезе в лодката им (ВИДЕО)

Според него материалното не бива да е приоритет от човешкото. "Имаше доста лодки, защото морето е много благодатно. От следващата лодка, която спря, хората казаха, че сме много тежки и ни отказаха помощ. Един от колегите не можеше да плува и беше ужасен. След това друга лодка погледна и си замина", посочи Алиев. 

В крайна сметка рибарите успяват бавно и с много усилия с по-малко мощен резервен мотор да стигнат до брега. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.