Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок по делото

„Към семейството на Милен Цветков изказвам искрени съболезнования, да знаят, че се моля за тях, че им изпращам сили. Сърцето ми е чисто пред Господ”. Това заяви пред Софийския апелативен съд Кристиан Николов, обвинен за тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков.

„В момента, в който осъзнах какво се е случило, аз съм направил всичко, зависещо от мен, за да отида при потърпевшия и да му помогна. Господ ми е свидетел, че през живота си не съм се отнасял безразлично към човешко или животинско същество”, продължи Николов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Разследването се водеше абсолютно едностранно”, каза още обвиняемият.

„Аз и моето семейство сме съсипани от тази трагедия. Не съм ползвам наркотици нито тежки, нито леки. За мен дрогата си е дрога и не се вписва в начина ми на живот. Моля съдът да намали наказанието и да върне делото на първа инстанция. Всеки носи своя кръст, аз ще нося моя кръст до края на живота си”, заяви Николов. 

Отложиха отново делото за катастрофата с Милен Цветков

Прокуратурата поиска от съда да наложи 15 години затвор на Кристиан Николов. Софийският апелативен съд отхвърли исканията на защитата за назначаването на нова експертиза и повторно разпитване на свидетелите, предаде БГНЕС. Защитата на Кристиан Николов поиска назначаването на нова експертиза, която да установи колко дълго трае ефектът от приемането на наркотици и алкохол, повторна експертиза за вещото лице, което е взело пробите, както и повторен разпит на свидетелите по делото. “С оглед на становището на Софийския градски съд, че е приел не по-късно от 22:50 ч. на 18.04.2020 г. алкохол и три вида наркотици-кокаин, амфетамин и марихуана, се изисква назначаване на нова експертиза, която да покаже колко трае ефектът от приемането на наркотиците и алкохола, за да може до момента на местопроизшествието на 19.04.2020 г. около 18:00ч. той все още да е под тяхното въздействие”, уточняват от защитата.

От защитата на Милен Цветков настоя исканията да бъдат оставени без съображения, тъй като не намират за основание наличието на нова експертиза, която да установи дали Николов е приемал наркотици. Надежда Ковачева, адвокатът на семейството на Милен Цветков уточни, че няма значение кое е вещото лице, което е взело пробите, тъй като те се обработват от лица, работещи във ВМА.

Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок по делото. 

Последното заседание бе отменено поради липсата на Кристиан Николов. Беше представен фиш в съда, който декларира, че е Николов е бил контактен с болен от COVID-19 - неговата майка и след преглед от Спешна помощ е било установено, че той има симптоми на вируса.

Журналистът Милен Цветков бе пометен, докато чака в автомобила си на червен светофар. Николов, под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост, блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол „Парадайз център” в София навръх Великден 2020 година.

Той е единствен обвиняем по делото. На 4 март тази година бе признат от Софийски градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.