Има четирима ранени

Два джипа на „Жандармерията” се удариха челно тази сутрин на пътя Царево - Малко Търново. Пострадали са четирима служители на МВР. След инцидента ранените са били контактни. Настанени са в УМБАЛ-Бургас. Единият е в по-тежко състояние и е в интензивно отделение. Останалите трима са със счупвания.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Около 09:00 часа сутринта челно се удрят два джипа на „Жандармерията” в Кърджали, които трябвало да охраняват границата. В тях имало командировани служители - едните се връщали от смяна, другите отивали да застъпят.

„Пътно-транспортното произшествие е станало на прав участък, при сравнително нормални атмосферни условия. За съжаление пътуващите в двата автомобила колеги са пострадали и се намират в УМБАЛ-Бургас, където им се извършват съответните прегледи, оперативни интервенции и се следи тяхното състояние. Към момента състоянието им не позволява да бъдат извършени процесуално-следствени действия”, заяви Мария Маркова, районен прокурор на Бургас.

И на четиримата са взети кръвни проби за алкохол и наркотици. Хората в близост до мястото на инцидента имат своя версия за катастрофата.

„Може да е преумора. Цяла вечер са по границата, всичко е възможно. Може да е заспал единият” коментира Димитър Киров.

Това е и една от версиите, по които работят разследващите.

„Да, това е една от тях, знаейки, че съответно служителите на Жандармерията обслужват територията на Малко Търново и работят при значителен, висок интензитет на натовареност”, каза Мария Маркова.

Не се изключва и вероятността за техническа неизправност или човешка грешка да е довела до инцидента.

Заради челния сблъсък пътят Малко Търново- Царево остана затворен повече от 6 часа.

А от прокуратурата съобщиха, че през последните седмици мигрантският натиск в региона е засилен, а магистратите са затрупани с дела за трафик на бежанци.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.