„Припомням на Вигенин, че също не трябва да има”, каза той

Йордан Цонев  от ДПС няма притеснения от коя партия биха подкрепили кандидатурата му за председател на Народното събрание.

„Нямам притеснения откъде би могла да дойде подкрепа. Припомням на Кристиан Вигенин също да няма притеснения,  защото беше външен министър на България 5 години с мандат на ДПС. Няма нищо страшно. Приех номинацията на моята парламентарна група в тази тежка ситуация, защото идеята беше в условия на много остра конфронтация между двете първи парламентарни сили, третата да поеме отговорността и да отпушим процеса”, поясни той.  

ДЕН ТРЕТИ: Депутатите с нов опит да изберат председател на НС

„В първия ден на парламента се обърнах към потенциалните кандидати казах, че имаме две условия  - кандидатът да знае, че е пръв между равни и да забрави коя парламентарна от коя партия е”, каза още депутатът от ДПС.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА НС ВИЖТЕ ТУК

„Очевидно днес е тази идея  кандидатите да вземем отношение, за да не се стандартизираме процедурата и да се опитаме да направим крачка към отпушване на институционалния блокаж”, допълни Цонев.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Габриела Винарова