1 234 800 лева месечно ще са разходите на Парламента

Журналисти коментираха възнагражденията на новите 240 народни представители. По повод сумата от 270 000 лева, които са похарчени за едно пленарно заседание, журналистът от в.„24 часа” Виктор Николов заяви, че това са разходите за надница на депутатите спрямо месечната им заплата, разходите за електричество на парламента и за служителите на народното събрание.”

БСП са внесли в НС промени в Изборния кодекс

"Сметките са много лесни. При една заплата  месечно около 5000 лева депутатите работят четири седмици в месеца. Те са взели по 1300 лева на човек за три дни работа в Народното събрание”, изчисли журналистът от в."Сега" Таня Петрова.

1 234 800 лева месечно ще са разходите на Парламента. 90% от народните представители взимат и добавка за стаж и титли. Сметката ще стане по-голяма когато се добавят полагащите им се бонуси за работа в  комисии и постове, които ще заемат.

Цонев към Плевнелиев: За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог

Петрова смята, че предстоят следващи избори, а Николов е на мнение, че Румен Радев не би искал негово правителство да управлява през зимата.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.