Иск срещу него е завела Кристина Хърш, която по онова време е била само на 14 години

Актьорът Уорън Бийти е съден от жена, която твърди, че я е принудил да правят секс, когато е била само на 14 години.

85-годишният Бийти е обвинен, че е "експлоатирал" вече 63-годишната Кристина Хърш, с която се запознал по време на снимките на филм през 1973 г., съобщава вестник „Дейли мейл“, цитиран от БГНЕС.

Хърш била заведена на снимачната площадка в Лос Анджелис от неин съсед, който е работил в продукцията. Тя твърди, че Бийти, който по това време е бил на 35 години, ѝ е обръщал "прекомерно внимание". В иска се посочва, че звездата ѝ правил комплименти, като дори ѝ дал телефонния си номер, помолил я да му се обади, когато е близо до хотела му. Посочва се още, че през 1973 г., когато Хърш е била на 14, актьорът е използвал "положението и статута си на холивудска филмова звезда", за да я принуди да прави секс с него.

Анет Бенинг и Уорън Бийти - двойката, доказала, че истинската любов в Холивуд съществува (ГАЛЕРИЯ)

Той е обвинен, че я е повикал в хотела, в който е живял, както и че я е качил в колата си, с предложението да ѝ помогне за домашните и е говорил с нея за загубата на девствеността ѝ. Актьорът е описан в иска като "изпълнител на ролята на Клайд в "Бони и Клайд", голям боксофис успех, който донесе на ответника номинация за "Оскар" за най-добър актьор".

В съдебните документи, с които разполага „Дейли мейл“, се посочва, че Хърш не е била в състояние да даде съгласието си, тъй като по време на инцидентите е била непълнолетна. Сега обаче иска обезщетение. Твърди се още, че поради предполагаемото насилие от страна на Бийти, жената е "претърпяла тежък емоционален, физически и психологически стрес, включително унижение, срам и вина".

Нейните претенции за обезщетение включват сексуален побой, сексуално нападение и нарушение на калифорнийския Наказателен кодекс.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БГНЕС