Анабел Атанасова е една от младите надежди на бойния спорт

10-годишна шампионка по източни бойни изкуства от Бургас помогна за задържането на шофьор в нетрезво състояние. Това е станало пред Средно училище "Константин Преславски", където момичето забелязва мъж във видимо нетрезво състояние да се качва в пакирана до училището кола.

Анабел излиза от училище след края на учебните часове. Четвъртокласничката забелязва мъж в неадекватно състояние да се качва в паркирана до училището кола.

„Разбрах, че той е пиян защото залиташе и имаше чашка алкохол в ръката”, каза Анабел Атанасова.

Секунди след като споделя на баща си, двамата виждат криволичещ автомобил, който се движи криволичейск срещу тях. 

Баща й - Тихомир Атанасов каза: „Слязох и го питах как си. Помислих, че нещо му е лошо, евентуално да му окажем някаква помощ, ако трябва. В момента, в който ми отговори: „много съм”, ми стана ясно,че е пил. Като го питах: пил ли си, той каза – „Пил съм, разбира се, как да не съм пил”.

Атанасов звъннал на спешния телефон 112. Отзовалият се на място патрул потвърдил съмненията на Анабел и баща й.

10-годишната Анабел обясни, че полицейският дрегер измерил 2,78 промила алкохол в кръвта. „След това човекът започна да отправя закани и обиди към нас”, каза тя и уточни, че не се е притеснила, защото няколко години се занимава с източни бойни изкуства. Преди седмица тя е получила сребърен медал от международно състезание.

„Това не трябва да се случва в никакъв случай и когато човек  изпадне в такава ситуация трябва да се намери някой друг човек, който по някакъв начин да го спре, защото може да стане фал”, обясни Анабел.

Според баща й, ако детето не му е казало, че шофьорът е пиян, най-вероятно той е щял да му даде път и да продължи.

След случката пияният шофьор бил задържан за 24 часа, потвърдиха за НОВА от МВР Бургас. Срещу него се води бързо полицейско производство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook

Източник: DarikNews.bg