Тя коментира недостига на лекарства

Най-лесно е да се обвини предишният министър. Така проф. Асена Сербезова коментира атаката, която дойде от нейния наследник в Министерството на здравеопазването Асен Меджидиев във връзка с недостига на лекарства.

„С ирония и чувство за хумор - тази ситуация е нещо като дежавю. Недостиг на лекарства, обвинения, Асена Сербезова - като че ли си вървят в комбинация от известно време насам”, посочи тя.

„Не знам дали има някакъв норматив за обвинени бивши министри за ситуацията, която заварва, например, служебното правителство. Тук обаче не става въпрос само за хвърляне на обвинение в пространството, а за нещо много повече”, каза още Сербезова.

По думите ѝ недостигът на лекарствени продукти не е уникална за България ситуация. „Във всички държави в Европейския съюз има недостиг на определени лекарства. По-голяма част от държавите обаче поглеждат цялостно на проблема, а не го прехвърлят на бившите министри, когато не могат да го решат”, заяви още тя.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook