Причината е продължаващ спор за заплащането и условията на труд

Германското летище Берлин-Бранденбург отмени всички полети за днес, тъй като наземният персонал започна целодневна стачка поради продължаващ спор за заплащането и условията на труд, предаде Анадолската агенция.

"Поради обявената предупредителна стачка на летище Берлин-Бранденбург днес не са възможни никакви пътнически полети", се казва в изявление на летищния оператор.

"От засегнатите пътници се изисква да се свържат със своята авиокомпания или туристическа агенция за информация относно презаверката и алтернативните възможности за пътуване", заяви операторът.

Стачката принуди летището да отмени около 300 полета, а близо 35 000 пътници са засегнати от прекъсването.

Стачката започна в 3:30 ч. местно време и ще продължи до 23:59 ч., съобщават от синдиката „ver.di“. В стачните действия участват служители от летищната компания, службите за наземно обслужване и службите за сигурност на въздушни транспорт.

Профсъюзът, който представлява около 6 000 служители на летище Берлин-Бранденбург, настоява за 500 евро повече на месец, увеличение на заплатите, което да компенсира ръста на инфлацията, и други подобрения в условията на труд. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС