Двама пилоти са в тежко състояние

Два самолета на индийските ВВС се разбиха в щата Мадхя Прадеш, съобщи телевизия NDTV, позовавайки се на източници. Изтребителите Су-30 и Мираж 2000 са се разбили по време на тренировъчни полети. И двата самолета са излетели от военновъздушната база в Гуалиор. 

Един пилот загинал и други двама са оцелели. Първоначалната новина на индийската телевизия NDTV бе потвърдена от прес-службата на индийските ВВС. По-рано бе съобщено за спасени двама пилоти, които са в тежко състояние. Инцидентът е засегнал руски изтребител Су-30 и френски Мираж 2000.

Докато единият самолет се е разбил в област Морена в щата Мадхя Прадеш, друг е паднал на 100 км в съседния щат Раджастан. По-рано агенция ANI съобщи, че неизвестен самолет се е разбил в района Бхаратпур в Раджастан. Според местната полиция самолетът паднал в открито поле. Медиите смятат, че това може да е един от двата катастрофирали изтребителя на ВВС, но все още няма официални изявления по този въпрос. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС