Очевидци се опитали неуспешно да свалят водача от автомобила

Катастрофа в Пловдив по чудо се размина без сериозно пострадали. Шофьор, който по думите на очевидци, не е бил адекватен и във видимо нетрезво състояние, отнася серия от колчета и за малко не се забива в хранителен магазин.  В това време на тротоара има и деца от близкото училище, които за секунди не стават жертва на инцидента. Очевидци правят и опит да свалят водача от автомобила, но без успех. По-късно мъжът е задържан след кратко преследване от служители на служители на две районни полицейски управления. Дрегерът е отчел 1,9 промила алкохол. Шофьорът е задържан за 24 часа. 

Инцидентът се случва на улица „Братя Миладинови” в града под тепетата. Шофьорът се е ударил в едно от обезопасителните колчета и това го спира да не се удари в близката витрина на магазин, в който е имало клиенти.

„Идвайки към магазина чух звука от удара. Първоначално си помислих, че нещо е паднало от някой покрив, защото от близко дърво нямах видимост. Но наближавайки видях ударилия се автомобил”, разказа Кристина, която е очевидец на инцидента.

По думите ѝ първоначално водачът, който бил в нетрезво състояние, бил сам. По-късно на пасажерската седалка до него се качва дете. Няколко мъже направили опит да го спрат и да го свалят от автомобила. Той обаче продължил с висока скорост към близкото училище. „Това за мен е недопустимо. Шофьорът беше видимо пиян. Неадекватен”, заяви тя. И допълни: „Наоколо имаше хора, които се опитаха да спрат шофьора. Един мъж му предложи да му паркира той колата и да се извика такси, за да се прибере вкъщи. Но опитите водачът да бъде спрян бяха неуспешни”.

Очевидци подават сигнал на тел.112. Полицейски патрули от две районни управления тръгнали по следите на автомобила. Но не успели да открият шофьора и колата. Час и половина по-късно той сам се явил в полицията.

Мъжът е на 49-години и не е осъждан. Преди 10-години отново е причинил катастрофа.

"Той не е системен нарушител на пътя. Досега има 3 акта за последните 10 години и 6 фиша за превишена скорост", заяви гл.инспектор Йордан Милушев, началник на „Пътна полиция“- Пловдив.

На мъжа са повдигнати обвинения за хулиганство и шофиране в нетрезво състояние. Ще бъде съден по бързото производство. Заплашва го затвор до 3 години.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.