Пилотите им са загинали

Извънредна ситуация в Италия. Два самолета се сблъскаха над предградието Гуидония Монтечелио в столицата Рим по време на учение. И двамата пилоти са загинали. Като по чудо няма други жертви, след като машините успели да избегнат центъра на града.

Две сгради бяха евакуирани. При инцидента няма други пострадали. Прокуратурата започна разследване за установяване на случилото се, а премиерът на Италия Джорджа Мелони изказа съболезнования за загиналите пилоти.

„Чудо, истинско чудо! Или по-скоро героизъм, качества на пилота да се приземи по единствената възможна траектория, с която да избегне да засегне сгради и да предизвика жертви. Улицата беше много тясна. Само с умения може да се избегне трагедията. Ние сме град, създаден заради летището на ВВС. Бяхме свикнали да чуваме и виждаме самолети над нас, но не можехме да предположим, че ще се случи това”, коментира кметът на Гуидония Монтечелио Мауро Ломбардо.

Репортер: Антоанета Николова

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.