Разказва „Дойче веле”

Меки и успокояващи звуци, създадени от безброй керамични пръстени. Тези скулптури са създадени от Сесил Кемперинг. Нидерландката и нейните керамични произведения докосват всички сетива. 

„Обичам да създавам неща, които никога не съм виждала или чувала. Нови неща, нови комбинации, които ме правят щастлива и са различни”, казва Сесил Кемперинг. 

Тя живее на остров Тексел. Още като дете била креативна – занимавала се с танци и изкуство. След една година в модната академия, се прехвърля на изобразително изкуство, където работи с различни материали. 

„Природата е най-голямото ми вдъхновение, особено движението и промените. Например – приливите и отливите, вятърът, пуслът – всички тези естествени движения, които са безкрайни”, казва Кемперинг. 

В ателието си тя вдъхва живот на керамичните скулптури. 

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:25 ч. и четвъртък от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.