Каква е тайната му?

Тази неделя от „Дойче веле” разказват каква е историята на един от най-вкусните деликатеси от сирене в Швейцария. В сърцето на стария град на Цюрих се пази тайната за приготвяне на истински пикантен и ароматен раклет.

Познат е на мнозина като ястието, при което сиренето се топи в тигани на грил. Традиционно обаче се приготвя по съвсем различен начин. Името идва от френската дума "ракле", която означава събличане.

Ястието има дълга история. Фермери и овчари топят сирене на открит огън още през XVI век. От средата на 50-те години съществуват и патентованите фурни за раклет. 

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.