Над 20% вземат решението как да гласуват или в последния ден, или в последните дни

Избирателната активност към 16 часа е 26.5%, сочат данните на “Тренд”. Много леко нагоре - няма сериозна активизация. Това съобщи Евелина Славкова в "На фокус". 

''Хората гласуват основно с машини, но и гласуването на хартия също не е за подценяване. Ще бъде интересно в демографските разбивки от кои партии са решили в последния момент да се активизират и да гласуват и доколко кампанията им е повлияла. Има интрига и няма нищо сигурно в тези избори. Надяваме се в 20 ч. да можем да обявим победителя, а не да са много близки резултатите", посочи още тя.

“Тренд”: 26.5% е избирателната активност към 16 ч.

Първан Симеонов от "Галъп" посочи, че активността се движеше като миналия път през деня, следобед изглежда, че е по-висока. "Вероятно това е свързано с различната степен на мобилизация. Някои електорати държаха да гласуват по-рано. Досега доста повече се гласува с машина. Над 20% вземат решението или в последния ден, или в последните дни. Май пак изборите ще се решават в последния момент. В социалните мрежи текат лъжливи данни. Призовавам избирателите да не им вярват, а да проверят социологическите агенции", коментира той.

По думите му на много места има резултати, които ще разберем чак в паралелното броене. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook