„ПП заеха позиция на саботаж, ДБ са заложници на радикално-нарцистична група”, обяви Харалан Александров

„Има различни видове заплахи и за тях трябва да се реагира различно. Сега на чужд гръб и 100 тояги са малко”. Това заяви директорът на 51-во столично училище Асен Александров в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS по повод множеството бомбени заплахи срещу училища в цяла България.

В търсене на психологическите аспекти на бомбените заплахи срещу училищата от седмицата преди изборите психологът Велислава Донкина заяви: „Ние живеем в един хаос и възпитаваме децата си, че това е едва ли не проява на свобода. Това се преобръща много трудно с години инвестиция – още от възпитанието на децата, от това да имаме респект”.

Според нея примитивизмът е взел своя връх. „Става въпрос за борби, за това кой да бъде пръв. Това е в реалността без да е възможно за рефлексия. Може би трябва да започнем да мислим”, обясни Донкина.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров не може да не се интересуваме от случващото се покрай нас, не може да очакваме, че гетото няма да дойде при нас. „Това, което може да правим, е да назоваваме реалността, да изолираме патологичните явления и заразата, която те разпръскват”, каза той.

Относно проведените избори и мълчанието на ДБ след изявлението на техните коалиционни партньори от ПП, че не биха участвали в правителство на ГЕРБ, Александров каза: „Мълчат, защото са заложник на радикално-нарцистична група. ПП заеха моментално позиция на саботаж”, допълни Александров.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.