Съдът остави Калоян Каймакчийски в ареста

Софийският градски съд остави в ареста Калоян Каймакчийски, който е обвинен в убийството на Кристина Благоева. Магистратите сметнаха, че при по-лека мярка той може да се укрие. Решението може да се обжалва. На няколко пъти пред съдебния състав Каймакчийски заяви, че иска по-лека мярка за неотклонение, за да изчисти името си и да прекарва повече време с родителите си.

От прокуратурата разясниха и как е извършено убийството. Каймакчийски е причакал жертвата до нейната кола, започнала е борба помежду им в самия автомобил, тя се е опитала да излезе, след което мъжът произвел изстрел в гърдите й с пистолет „Макаров”, който пък е взел от настоящата си партньорка. Последният разговор на Кристина е бил с нейното дете, като тя е казала на сина си да се подготви за урок по английски. 5 минути по-късно телефонът ѝ вече бил изключен.

УБИЙСТВО В СОФИЯ: Откриха тялото на изчезнала жена в багажник на кола (ОБЗОР)

От обясненията на прокуратурата стана ясно, че Каймакчийски е бил във връзка с жертвата Кристина Благоева от 2016 г. до 20 март 2023 г. Тогава тя му се обажда по телефона и прекратява отношенията им. Кристина многократно е получавала заплахи за живота си, ако предприеме този ход.

„Обвиняемият е планирал убийството може би от няколко месеца. Той е заплашил жертвата на 8 март, че това е последният ѝ празник”, уточни Събина Христова от Софийската градска прокуратура.

Йорданов за убийството на жена в София: Възможно е да има и втори замесен

Прокуратурата е установила, че убийството е извършено именно с оръжието на Йордана Сотирова, с която съжителства Калоян Каймакчийски.

„Няма преки доказателства по отношение авторството на деянието към настоящия етап от моя доверител. Касае се за оперативна информация, която е събрана по способа на полиграфско изследване, което не е способ за събиране на информация по НПК. Пистолетите са най-малко два. Дали са законни или не, това прокуратурата трябва да установи”, заяви адвокатът на мъжа Петър Чалъмов.

„Оръжието е установено. Същото е притежание на свидетелката Сотирова, с която обвиняемият живее на съпружески начала. Тя е служител на военно поделение”, уточни Събева.

В показанията си Йордана Сотирова е посочила, че Каймакчийски я е помолил да изпере дрехите му, а след това ги е изхвърлял на различни места.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.