Водачът му е представил документи, според които е превозвал зърнени закуски

Нелегални цигари за близо 1 милион лева са намерени в камион, напускащ страната ни на ГКПП "Кардам". Акцизната стока е открита от служители на Митница Варна във вторник.

Товарният автомобил е бил с румънска регистрация. Имал е хладилно полуремарке. Водачът му е представил документи, според които камионът е превозвал зърнени закуски. Служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" селектирали товарния автомобил за щателна проверка, съобщиха от Агенция "Митници".

Задържаха заготовки за над 3 милиона кутии цигари на митницата в Русе (СНИМКИ)

Цигарите са били укрити в "кожух" от кутии с овесени ядки. При отварянето на товара митническите служители отстранили два реда с пакети с легалната стока върху палетите, докато достигнат кашоните с цигари, които били покрити от всички страни с кутии с овесени ядки в опит да се заблудят проверяващите.

Установени са общо 125 000 кутии (2 500 000 къса) нелегални цигари от популярна марка, без български акцизен бандерол и с надписи "For duty free sale only". 

Цигарите са на стойност около 950 000 лева. По първоначални данни са натоварени в страната.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook