Той бил спрян за проверка на пътя

Криминална история като на кино. Близнак опита да измами бургаската полиция, че е брат си. Всичко започнало, когато преди дни бил спрян от полицаи за проверка на пътя. Шофьорът заявил, че си е забравил документите за самоличност и се представил за 29-годишен бургазлия.

След справка полицаите разбрали, че човекът, за когото се е представил, има криминално проявен брат близнак и че в крайна сметка шофьорът е самият мъж с досие.

„Мъжът не е представил документ за самоличност, нито свидетелство за управление на МПС. След проверка в системите се установява, че има брат близнак, който е с пет наказания за шофиране като неправоспособен”, поясни Никола Тодоров от ОДМВР-Бургас.

На мъжа била предоставена възможност да покани близък роднина, чрез който да се установи самоличността му. Той обаче отказал да съдейства на униформените. „Наложено му е административно наказание. Образувано е досъдебно производство, тъй като е пречил на служителите да изпълнят задълженията си”, допълни Тодоров.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.