Георги Георгиев е обвинен за посегателство срещу 18-годишната си бивша приятелка

Окръжният съд в Стара Загора гледа жалбата на Георги Георгиев срещу задържането му под стража. 26-годишният мъж е обвинен за посегателство срещу 18-годишната си бивша приятелка Дебора Михайлова. Тя е със счупен нос и 400 шева по тялото, след множество прорезни рани с макетно ножче.

В подкрепа на Дебора: Многобройни протести в Стара Загора и София (ВИДЕО)

Преди седмица Районният съд наложи на Георгиев постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Още тогава защитата се закани да обжалва решението.

Вторият национален протест в подкрепа на Дебора обедини хиляди граждани вчера. Те настояват за справедливо наказание за насилника. 

„Тя иска да благодари на всички хора, дойде при мен с думите: „Мамо, много ми е трудно, но искам да изкажа огромната благодарност за всичко това, което видях по телевизията, на всеки един човек, който се опита да се свърже с мен”, каза майката на момичето Ивелина Михайлова.

Дебора с първи думи: Белезите ще избледнеят, но подкрепата ви ще остане завинаги (ВИДЕО)

„Знаете ли какво видях в това видео, което тя публикува в личния си профил във Facebook? Един празен поглед”, посочи още жената. А бащата Красимир обясни, че има надежда. "Надяваме се в скоро време да каже какво мисли, но трябва да ѝ дадем време. Виновният да си поеме отговорността, а детето ни да се възстанови по-скоро", каза той.