Арестувани са седем души

Тежък пътен инцидент, придружен със саморазправа, завърши със смъртта на дете и водач на товарен автомобил. Ситуацията се разиграва малко след 15:00 часа днес в село Прилеп, Бургарско. След трагедията седем души са задържани. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Информацията до момента е, че 6-годишното дете е изскочило внезапно на пътя пред камион с варненска регистрация. Роднините на детето са празнували наблизо и веднага са дошли на място. Стигнало се е до саморазправа с водача на камиона, който също е починал. По неофициална информация той е бил наръган в крака с нож. Мъжът е 57-годишен от Варна. 

До него е имало друг мъж, който е успял да избяга, да се качи на преминаващ автомобил и извън селото да се обади на телефон 112.

„Днес в 15:20 часа е получен сигнал за възникнало ПТП между товарен автомобил и пешеходец. Идвайки на място, екипът на спешна помощ и колегите констатират смъртта на 6-годишно дете, което по информация на свидетели, внезапно е излязло на пътното платно. В близост до тялото на детето е имало спрял тежкотоварен автомобил, който е предизвикал катастрофата. Екипът на спешна помощ установява, че шофьорът е без жизнени показатели. В момента текат процесуално следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед установяване причините за смъртта на водача на товарния автомобил”, заяви старши комисар Емил Павлов, директор на полицията в Бургас.

„Към настоящия момент са задържани общо 7 човека, тече и специализирана полицейска операция съвместно със служители на жандармерията, но напрежения на този етап няма”, обясни още комисар Павлов.

„Твърде рано е да говорим за повдигнати обвинения, но мога да уверя, че се работи интензивно, провежда се оглед на местопроизшествието. Провеждат се беседи, целящи да изяснят съпричастността на съответните лица към разследваната престъпна деятелност”, заяви Окръжния прокурор Георги Чинев.