Разказва „Дойче веле”

Много потенциални клиенти, икономически растеж и огромно наваксване в почти всички области. Възходът на Индия привлича местни квалифицирани работници обратно в страната.

29-годишният Срикант Реди оглавява стартъп компания в град Хайдерабад. Преди това е учил в Испания и Италия, имал е добре платена работа, но предпочита да се върне в родината си.

Днес неговата компания се фокусира върху устойчивата мобилност. Той вече дава под наем повече от 2500 електрически скутера.

Реди избира Индия преди всичко заради огромния клиентски потенциал. В момента та живеят около 1,4 милиарда души. Тези хора се нуждаят от решения на всякакви проблеми.

Никоя друга икономика не расте толкова бързо колкото индийската. Предполага се, че до няколко  години Индия ще е изпреварила Германия и Япония.

Повече гледайте във видеото. То е част от е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Редактор: Ина Григорова