Министърът на културата заяви, че животните са били контрабандно внесени

Джейсън Миер от благотворителната организация "Animals Lebanon" се грижи за две лъвчета, след като миналата седмица животните бяха конфискувани от силите за сигурност в Северен Ливан.

От организацията съобщиха, че в петък полицията на северния град Батрун е спряла автомобил, превозващ стотици птици, някои от които са намерени мъртви, и две малки лъвчета. Ливанският министър на културата заяви, че животните са били контрабандно внесени от Сирия в Ливан.

Контрабандисти скриха овце на необичайно място (ВИДЕО)

Двете лъвчета бяха предадени на "Animals Lebanon" за полагане на грижи в очакване на решение от съдия, специализиран в областта на околната среда. Организацията търси правни решения, за да изпрати животните в международно акредитирано убежище.

Според тях двата лъва вероятно са от една и съща майка - единият е мъжки, с тегло 4,8 кг, а другият е женски - с тегло 5,5 кг. Те са били транспортирани в малки пластмасови каси за котки, без да могат да стоят или да лежат правилно.

Прокуратурата обвини турчин за контрабанда на ветеринарни лекарства

Според благотворителната организация възрастта им е между 1,5 и 2 месеца. Те съобщиха, че и двете са дехидратирани и с ниско тегло.