Тялото на жената беше открито в куфар преди две години

Приключва делото за убийството на Евгения Владимирова, чието тяло беше открито в куфар. Прокуратурата поиска от съда да наложи доживотен затвор на подсъдимия Орлин Владимиров. За сочения за негов съучастник - баща му Пламен Владимиров, обвинението иска „лишаване от свобода” между 15 и 20 години. 

Задържаният за убийството на Евгения: Аз я убих! Сдърпахме се и тя удари главата си в шкаф

Адвокатът на семейството на Евгения Иво Найденов поиска доживотен затвор без право на замяна и за двамата обвинени, особено за Пламен Владимиров.

Прокурор Иван Кукчиев посочи в пледоариите си, че от доказателствата по делото става ясно, че Орлин Владимиров е планирал убийството и го е извършил. Обясни, че съседи чули чупене на предмети в деня на убийството. И подчерта, че от експертизите става ясно, че Орлин е убил съпругата си чрез удушаване с ръце и омотавайки главата ѝ с фолио. Всичко това продължило минимум пет минути.

"Изглеждаха като нормално семейство": Близки на брутално убитата Евгения искат справедлива присъда

Заключението е, че смъртта е настъпила мъчително, защото преди да изпадне в безсъзнание, Евгения е осъзнавала какво ѝ се случва. От думите на прокурора стана ясно още, че Орлин следил жена си и разбрал за нейна извънбрачна връзка. Среща ден преди убийството ѝ с друг мъж станала мотив за деянието. Орлин споделил на баща си и на следващия ден, оставайки мобилните си телефони, двамата посетили мястото и по-късно изхвърлили тялото. Заедно планирали убийството.

Пред съда Орлин Владимиров обясни, че „никога не е искал нищо от това да се случи”. Баща му Пламен поиска: „Моля да ме оправдаете”.

Снимка: Благой Цицелков, NOVA

Тялото на Евгения беше намерено в куфар преди две години в безлюдна местност край Перник. 11 месеца след началото на процеса, той приключва на първа инстанция. На последното заседание Орлин Владимиров направи първи самопризнания. Той обясни пред съда, че е убил Евгения, отричайки да го е планирал.

Снимка: Благой Цицелков, NOVA

Отново на последното заседание Орлин разказа, че всичко се случило след семеен обяд, при който той хванал дясната ръка на Евгения и когато с другата я сграбчил за врата, загубили равновесие. Двамата паднали, а според разказа му в този момент жертвата си ударила главата в ръба на шкаф. „Тогава разбрах, че съм я убил”, посочи лаконично той.

Снимка: Благой Цицелков, NOVA

През октомври 2021 година Орлин Владимиров обяви съпругата си за издирване, а след откриването на тялото в куфар запази мълчание за две години. 


Днешното решение ще бъде на първа съдебна инстанция. След това може да бъде обжалвано. Съдебното решение се очаква в 20 часа.