Това е битка на цивилизацията срещу варварството, допълни той

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова хората в САЩ да възприемат войната срещу ислямистката организация "Хамас" като тяхна война, предаде ДПА.

"Това не е само нашата война, това е и вашата война", заяви Нетаняху в интервю, излъчено в САЩ и допълни: "Това е битка на цивилизацията срещу варварството". Ако Израел не спечели войната, напастта ще се разпространи извън Близкия изток и след това ще зарази Европа и САЩ. "Вие ще сте следващите", добави израелският премиер.

Израелската армия: „Хамас” загуби контрол над северната част на Ивицата Газа

Нетаняху отново отхвърли засилващите се международни критики заради големия брой цивилни, убити в Газа по време на войната. "Израел се сражава в съответствие с международното право. Армията ни върши образцова работа, като се опитва да сведе до минимум цивилните жертви", каза още израелският премиер. 

Според него всеки загубен цивилен живот е трагедия. Нетаняху обвини "Хамас", че не позволява на хората да напускат зоната на войната, "понякога под дулото на оръжие".

Израел: Унищожихме 130 тунела на "Хамас"

"Хамас" стреля по безопасната зона и по безопасния коридор, който създадохме, за да попречи на палестинците да напуснат опасната зона. Групировката разполага ракети в училищата, болниците, има тунели под детски легла", каза Нетаняху. Международната общност не трябва да оказва морална подкрепа на злото, заяви още израелският премиер.

Източник: Владимир Арангелов, БТА