Електрически пикап – подобно словосъчетание доскоро се смяташе за оксиморон

Електрически пикап – подобно словосъчетание се смяташе за оксиморон, но това вече е минало. Ford F-150 е любимата кола на американците, а сега най-накрая е и в Европа. Ford F-150 Lightning обаче е чисто електрически автомобил.

F-150 е най-продаваният автомобил в САЩ в продължение на 41 години, но може ли е-версията да достигне летвата му? Тази кола може да прави всичко, което обикновеният F-150 може. Това беше много важно за Ford при разработката.

Какъв е рискът от пожар при електромобилите (ВИДЕО)

Той има същия използваем капацитет и същия капацитет на теглене. Така че Lightning е по-добра или по-екологична версия на оригиналния F-150. Малко под 0,9 тона се побират на борда, а може да тегли около 4,5 тона.

F-150 Lightning се предлага с два различни размера батерии. По-малката има 98 кВт часа, а по-голямата цели 131. Въпреки това, голямата батерия е и доста по-скъпа. По-малката има пробег от около 370 км, а по-голямата от около 500 км.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всеки понеделник от 14:30 ч. и петък от 22:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.