Борисов и Денков в равносметка на управлението

Според премиера Николай Денков бюджетът няма да бъде тема, която да раздели мнозинството в парламента. А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че ГЕРБ понася щети от това, че е част от „некоалицията”, но положителното, което е направено за страната, е повече. Според Борисов България има реален шанс за влизане и в Шенген, и Еврозоната. 

„Правителството си изпълнява програмата. Ако има спорове, те са в Народното събрание. Очаквам бюджетът да бъде балансиран, той е добре подготвен”, каза Денков при откриването на първата копка на магистралата Русе - Велико Търново. 

Пред младежи от ГЕРБ в Сливен лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че те понасят щети от това, че е част от "некоалицията", но положителното, което е направено за страната, е повече. България има реален шанс за влизането в Шенген и Еврозоната. По думите му всяка една от партиите, които подкрепят правителството, могат да го свалят, но след предсрочни избори конфигурацията нямало да е по-различна.

СЛЕД ТРУСОВЕТЕ ВЪВ ВЛАСТТА: Ще успеят ли управляващите да изработят механизъм за взимане на решения

"Прав е Христо Иванов като казва, че всеки момент това може да го счупим. И какво следва? Следват нови избори. Те обаче не ти дават нищо по-различно от днешно време управление - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Местните избори ви го доказаха пак и и продължавате да ме ръчкате да се бием. На везните всеки ден трябва да слагаме какво постигнахме заедно? Падна ли механизмът - падна! Падна, защото е това правителство. Имаме ли шанс за Шенген - имаме", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.