Той се среща с всички институции, имащи отношение по случая

Областният управител на Бургас Пламен Янев свика спешна среща с представители на всички институции, имащи отношение по случая с тормозено в училище момиче. Семейството на дванадесетокласничката разказа, че в продължение на години дъщеря им е подложена на психически и физически тормоз от свои съученички.

СИСТЕМЕН ТОРМОЗ В УЧИЛИЩЕ? Защо момиче от Бургас твърди, че е малтретирано от свои съученици

Градската управа се е срещнала с представители на полицията, училището и ДАЗД. „От проведения вчера разговор мисля, че институциите се убедиха, че имаме проблем в комуникацията. Всяка една от тях се затваря в своя вътрешен правилник и не прави допълнителното и човешкото - да уведоми колеги, които имат други способи за работа. Устните сигнали винаги трябва да бъдат придружавани от писмени”, подчерта Пламен Янев. Той е поискал от полицията справка на всички сигнали, подавани от родителите на Миляна Попова.

Самата ученичка разказа, че след репортажа на NOVA тормозът към нея спрял. Изключение правели няколко обидни думи към нея и родителите ѝ. 18-годишното момиче ще завърши образованието си в индивидуална форма на обучение. Учебното заведение обаче не е предложило сочените за насилници да прекъснат образованието си там.

Повече гледайте във видеото.