Жертвата е на 87 години

За по-малко от 24 часа криминалистите от полицейското управление в Шумен са установили съучастник в поредна телефонна измама. Сигналът е подаден във вторник от 87-годишен мъж.

"Ало" измама: Изтеглиха кредит на името на възрастен мъж от Плевен, както и пари от сметката му

Потърпевшият обяснил, че предишния ден бил потърсен от непознат, който се представил за началника на полицията в града. Съобщил му, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници и го помолил да съдейства. Казал, че за целта трябва да остави парична сума, която престъпниците да вземат, за да бъдат задържани на място и да бъдат осъдени. На възрастния мъж било обещано, че след акцията парите ще му бъдат върнати.

С мисълта, че помага на полицията, мъжът оставил 11 000 лева на определено място в града. На следващия ден съобщил в полицейското управление за случилото се. 

Разследването на криминалистите ги отвело до 37-годишен мъж от Шумен, който бил задържан часове по-късно. Пред полицейските служители обяснил, че бил нает от непознати по телефона, за да извърши куриерска дейност. Трябвало да вземе пакет от определено място и да го занесе до друго. За услугата щял да получи добро възнаграждение. Разпитан е пред съдия, повдигнато му е обвинение във връзка с извършеното престъпление.

Работата по документиране на случая продължава.

Източник: Пресцентър на ОДМВР - Шумен