Oчаква се те да продължат до днес следобед

Интензивните валежи, обхванали голяма част от Гърция от снощи, предизвикаха локални наводнения в много райони предимно в Тесалия, Централна Гърция, съобщи гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Опасно време: Жълт код за обилни валежи в 9 области

Особено големи проблеми е имало в префектура Пиерия, където са били изпратени екипи, които да помогнат на пътници в автомобили, блокирани от придошлите води.

В община Дион-Олимпос служителите са оказали съдействие на възрастна жена, блокирана в дома си, както и на три жени, бедстващи в автомобил. Те са били откарани на безопасно място с помощта на високопроходима техника.

До полунощ противопожарните служби са получили 40 сигнала и са се намесили в три случая за изпомпване на вода от жилища.

Буря и градушка снощи са ударили град Трикала в Тесалия и са затруднили движението по главния път Трикала – Янина. Районът на Тесалия пострада силно при наводнения през септември миналата година.

В община Фаркадона е имало временно прекъсване на електрозахранването заради активната гръмотевична дейност.

Валежите се очаква да продължат до днес следобед, като ще се изместват към гръцка Македония, Тракия и островите в северната и източната част на Егейско море.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Петър Къдрев, БТА