Хора по гарите обвиняваха участниците в мързел и изнудване

Нови стачки в транспорта блокираха стотици хиляди пътници по германските летища и гари. В днешния ден отново съвпаднаха два протеста. Стачката на кабинния персонал на Lufthansa и стачката на железничарите от държавната "Дойче бан".

Служителите на авиокомпанията искат 15 процента увеличение на заплатите. Както и еднократно плащане на компенсация от 3 хиляди евро на човек заради инфлацията. Те донякъде бяха провокирани от обявената от Lufthansa голяма печалба за 2023-та и настояват да бъде споделена с работниците. Голям проблем за пътниците се оказа и протестът в железниците, който е заради спорове за работното време. Хора по гарите обвиняваха участниците в мързел и изнудване.

Стачка на служители на Lufthansa отмени десетки полети, включително от и до София

"Трябва най-сетне да вземат решение и всички да се съобразят с него. Ако всички излезем в стачка и започнем изнудване, като на този синдикат срещу "Дойче Бан", ще бъде наистина вбесяващо", смята Наталия Хартман, пасажер на гарата в Мюнхен.

"35-часова работна седмица и пак не са доволни. Както е тръгнало, най-добре да си останат вкъщи. Преди пенсионирането аз трябваше да работя на 48-часова работна седмица", добави Герхард Кремер, пътник от Мюнхен.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.