Темата коментира доц. Искрен Иванов

САЩ отпусна 61 млрд. долара помощ, в която се включват близо 14 млрд. долара за ново въоръжение за Украйна. Възможно е да бъдат предоставени и нови далекобойни ракети, но не е известно дали те ще стигнат до Украйна и кога. 26 млрд. долара е помощта за Израел, в които са включени и средства за хуманитарна помощ за Ивицата Газа. 8 млрд. долара са предназначени за Тайланд.

Четвъртата част от финансовите мерки засяга TikToк. Приложението ще бъде забранено, ако до 9 месеца то не бъде прехвърлено на американска компания.

Нова помощ за Украйна от САЩ: Какво включва пакетът за 61 млрд. долара

Темата за сблъсъка между Иран и Израел и помощта на САЩ за Украйна коментира експертът по международна сигурност и управление на конфликти доц. Искрен Иванов в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Иванов подчерта, че каквото и да говорят американският президент Джо Байдън и неговите съветници САЩ стоят зад Израел. Той смята, че целта на Москва е да изтласка американското влияние в региона.

Експертът изрази мнение, че отпускането на финансовата помощ от страна на САЩ за Украйна е закъсняла. Той не смята, че с „магическа пръчка“ ще настъпи обрат във военните действия.

Целия разговор гледайте във видеото.

Кореспондет на NOVA: Ясен Дараков

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase