Вижте каква е причината за това

Американският щат Колорадо е популярна дестинация за международни студенти. Държавният университет на Колорадо във Форт Колинс е един от най-големите в щата. Какво привлича толкова много студенти от други страни, разказва Voice of America (VOA).

Дъстин Морено от Панама споделя, че американското образование ще му помогне да реши проблемите в земеделския сектор на страната си. „Реших да дойда в САЩ, за да получа магистърска степен, защото в страната се намира един от най-силните университети в селскостопанския сектор", споделя той.

Морено е смятал, че приемът ще бъде труден, но университетът му е помогнал с двуседмичен курс по английски език, който е предназначен за международни студенти преди обучението им. Това е добре позната практика в учебното заведение.
 

16-годишна тийнейджърка е най-младият възпитаник на Тексаския университет (ВИДЕО)

Лоръл Бонд е преподавател в международните програми на държавния университет в Колорадо. „Преподаването на английски в такава среда е най-голямата привилегия в живота ми. Това отваря много възможности за моите студенти, тъй като, ако не говорите английски език бариерата е много голяма", казва той..

Морено споделя още, че обучението в САЩ е помогнало за изграждането на увереността му. "Вярвайте в себе си. Знам, че това понякога е трудно. Понякога ще мислите, че няма да можете да се справите, но ще успеете", насърчава той.

През изминалата година кампусът на Щатския университет в Колорадо включва международни студенти от почти 30 държави, допълват от VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Voice of America, dariknews.bg