От Белия дом призоваха нацията да преустанови агресивната политическа реторика

Опитът за убийство на Доналд Тръмп през уикенда заглуши голяма част от разговорите за политическото бъдеще на президента Джо Байдън. Тръмп продължи напред в съревнованието като се появи на Националния конгрес на Републиканската партия и обявява избора си за вицепрезидент. В същото време администрацията на Байдън се подготви за спиране на кампанията във вторник в този несигурен етап от президентската надпревара, предават от Voice of America.

САЩ са получили информация за евентуален ирански заговор за убийството на Тръмп

Явните разлики между двете основни президентски кампании бяха допълнително подчертани в понеделник с разгорещени, енергични сцени, когато републиканците номинираха Доналд Тръмп на своята конференция в Милуоки. „Най-великият президент, живял някога...това е Доналд Тръмп", приветства тълпата кандидата за президент на републиканците.  

От Белия дом призоваха нацията да преустанови агресивната политическа реторика след опита за убийство на Тръмп през уикенда, посочват от VOA.

Номинацията на Ванс за вицепрезидент - стратегическо решение или „автогол” за Тръмп?

В понеделник Байдън каза пред Лестър Холт от NBC, че все още не е съгласен с Тръмп и с „подстрекаващия“ и „порочен“ начин, по който Тръмп и неговата база водят кампанията си.  

Лестър Холт попита дали стрелбата ще промени траекторията на президентската надпревара.  

„Очаквам, че Джо Байдън е устоял на бурята и въпросът дали трябва да се откаже е вече в миналото”, коментира Джим Кеслър -  изпълнителен вицепрезидент на мозъчния тръст Third Way. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America, vesti.bg