Мъжът е с избити зъби и други наранявания

Пребиха общински служител в София. Мъжът твърди, че бил нападнат от непълнолетен младеж, тъй като опитал да вдигне излязъл от движение автомобил, който бил без нужния технически преглед и на практика нелегално стоял на улицата. В опит да репатрира автомобила, служителят на СО бил заплашен от 16-годишен младеж и неговата майка, впоследствие се е стигнало и до бой. Сега колата нито е вдигната, нито битият мъж е в добро здравословно състояние. Той е с наранявания по лицето и тялото и с избити зъби.

„Когато отидохме да вдигнем автомобила, дойде една жена, която каза, че е собственик, заплаши колегата ми, че ще го бие, напсува го няколко пъти. След това заплаши и другите колеги от паяка. Казах им да спрат репатрирането и колегата да се обади в 9-о Районно. След 10-тина минути дойде синът на тази госпожа и попита защо искаме да вдигнем колата”, спомня си жертвата на побоя. За NOVA от полицията заявиха, че патрулна кола е дошла след 10 минути. Потърпевшият обаче отрече и подчерта, че полицаите дошли след около 25 минути от обаждането.

Побой с бухалка и заплахи с години: Говори жертва на подсъдимия за убийство Орлин Гигов

Служителят обяснил на тийнейджъра, че колата няма ГТП от 2019 г. и има заповед на кмета тя да бъде преместена. Това трябвало да се случи преди година, но собствениците ѝ скрили возилото. „Той ми каза да не я вдигаме и ми нанесе удар в слепоочието. След това се сбихме, а майка му и още една жена ме хванаха за кръста и започнаха да ме дърпат. Паднахме и при ставането младежът ме удари и ми изби зъбите”, допълва потърпевшият, който пожела да остане анонимен.

След този бой, имало още 2-3, казва мъжът. След това собственичката на колата и синът ѝ спрели да нападат служителите на СО, но продължили с обидите, псувните и заплахите. „Казваха, че ще ни убият, че ще ни унищожат”, спомня си мъжът. След като дошли полицаите, дошла и дъщерята на собственичката. По думите на бития тя, без нищо да каже, опитала да го ритне между краката.

Кметът на район "Люлин" инж. Георги Тодоров отбеляза в ефира на „Здравей, България”, че подобни случаи зачестяват. Наскоро служители в озеленяването били нападнати при опит да окосят трева. Те напуснали. „Сега колегата е със средна телесна повреда. Настоявам полицията и прокуратурата да си свършат работата”, каза той.

Масов бой в Габрово, има задържан

Автомобилът е бил преместен от собствениците му, въпреки, че няма годишен технически преглед.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase