Защо „златното” ни момиче избра друг път?

Грандиозна церемония даде официално старт на Олимпийските игри в Париж. 100 години по-късно, френската столица отново посреща най-престижния спортен форум на планетата. Българското участие на Игрите започва днес, а българите, изпълнени с надежда, очакват първите медали. Петя Желева ни среща с единствената ни олимпийска медалистка, индивидуално, по художествена гимнастика - Адриана Дунавска.

Адриана, как се слиза от олимпийския подиум за да влезеш в зъболекарския кабинет?

- Да слезеш е наистина по-лесно, отколкото да се изкачиш на олимпийския подиум. Това всички го знаят. В началото влизането ми в кабинета беше малко под формата на шега, докато в един момент просто се случи”.

Коментарите за церемонията в Париж: От "щура и красива" до "огромен провал" и "фарс"

А, гимнастиката липсва ли Ви?

- Толкова съм заета, че нямам време дори да се замисля над този въпрос. Адриана в кабинета е абсолютен перфекционист. Това донякъде малко пречи. Докторът често ми казва „Не си на състезание, дай малко по спокойно”.

Ще те върна към една много любима моя история. Адриана Дунавска става световна шампионка с един счупен крак и контузен глезен. Как се случи?

- В този период, в който се подготвяхме с Нешка, всяка година преди голямо състезание минавахме през Рупите. Нешка ме изпрати при Ванга и ми каза „Отивай, тя ще те види”. И Ванга просто ми каза : “Тя ще е ….”! Тогава Нешка ми заяви "Добре моето момиче, ще почиваш три дни, ще мажем крака с мед, повече слънце, както Ванга каза, но ще участваш”.

Грандиозно откриване на Летните олимпийски игри в Париж (СНИМКИ)

Адриана, ако сравним гимнастиката днес и гимнастиката по твое време - има ли голяма разлика?

- Днешната гимнастика е много по-динамична, силова, въпреки че последните години има едно завръщане.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase