Двете страни са убедени в своята победа

Президентът на Венецуела обяви победа в изборите. Николас Мадуро печели 51 процента от гласовете, каза председателят на избирателната комисия. В същото време опозицията обяви други резултати. Според тях кандидатът им Едмундо Гонсалес печели 70 процента от вота.

На какво се дължи недостигът на гориво в страната с най-големи запаси от петрол в света (ВИДЕО)

ова са поредните избори във Венецуела, за които има сериозни съмнения че са манипулирани. Още през януари на излъчената от опозицията Мария Машадо беше забранено да се кандидатира. Така се стигна до издигането на Гонсалес. Анкетите сочеха, че той води пред Мадуро с голяма преднина. Но накрая пак беше обявена победа на досегашния президент.

Русия и Куба бяха сред държавите, които поздравиха Мадуро. Съединените щати, Италия, Испания и няколко страни в Южна Америка бяха първите, които се усъмниха в обявените резултати.

“Мога да кажа пред народа на Венецуела и света - зз съм президентът Николас Мадуро Мора, преизбран начело на Боливарската република Венецуела. Ще защитавам демокрацията, нашите закони и нашия народ”, заяви Мадуро

“Това което стана днес, е нарушение до такава степен, че и досега по-голямата част от протоколите не са предадени от избирателните секции. Нашият призив за мирна смяна на властта все още е в сила. Знаем, че това иска народа на Венецуела”, заяви неговият противник Едмундо Гонзалес.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase