Един от свидетелите, които трябваше да бъдат разпитани, отново не се яви в съда

Дебора Михайлова не се яви на днешното заседание по делото срещу подсъдимия Георги Георгиев. В продължение на два часа обаче беше разпитвана майка ѝ. Тя беше един от двамата свидетели, които дадоха показания днес. Трябваше да бъдат разпитани трима от останалите свидетели, но един от тях не е бил открит на посочения адрес, казаха защитниците на Георгиев, предаде кореспондентът на БТА в Пловдив Пресиана Вълканова. Заседанието премина при закрити врата. 

Пренасрочиха делото „Дебора”

„Излязоха много интересни факти, които не ни бяха известни досега, нямаше ги изобщо в делото. Оказа се, че музикалният клип на Дебора, за който пред обществото беше изтъкнато, че е жест от въпросния певец към нея за това, което ѝ се е случило, в действителност е бил платен. Това каза майката на Дебора”, заяви адв. Петко Кънев, защитник на подсъдимия, цитиран от агенцията. Според него в показанията на майката на Дебора е имало противоречия.

Разпитите в заседанието приключиха. Предстои съдът да се произнесе по-късно днес по направено искане за промяна на мярката за неотклонение на Георгиев.

Разпитът на Дебора Михайлова в съда продължи близо 5 часа

Следващото заседание ще бъде на 12 септември, когато показания ще дадат още трима свидетели и ще започнат разпити на някои от вещите лица, работили по случая. В края на юни тази година Дебора Михайлова беше разпитвана в продължение на пет часа.

Миналата година случаят с насилието над момичето предизвика серия от протести в цялата страна. Едно от обвиненията срещу Георги Георгиев е, че с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на Михайлова двустепенна средна телесна повреда.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Пресиана Вълканова, БТА